Bogen om Møn, Nyord og Bogø

"Møn, Nyord og Bogø" er et nutidigt værk om øerne.
69 ildsjæle medvirker i bogen, som er på 320 sider, indbundet i format H:24 x 28 cm. Rigt illustreret med foto, tegninger og akvareller.
Berlingske gav bogen 5 stjerner ud af 6.

Bogen koster DKK 449,- hvad enten du køber den
hos din boghandler eller her på siden. Gratis forsendelse i DK.
Benyt KONTAKT-formularen eller mail@designmark.dk
Og vi skriver gerne en personlig hilsen i bogen.
Samme dag din indbetaling er registreret på konto 5020 - 1219354
sender vi din ordre.

.........................................................................................................................

”Umiddelbart virker en bog om Møn med omliggende øer på 320 sider og 69 bidragsydere en anelse overdrevet. For en ikke-indfødt kunne nogle sider om Møns Klint, lidt om kirkernes kalkmalerier og et foto af byporten i Stege række et langt stykke af vejen. Men HALLO! Jeg skal love for, at denne bog vender op og ned på alle forudfattede meninger.

Efter at have fået chancen for at læse med over skulderen er min Møn-verden unægtelig blevet større! Tænk, at så mange spændende og kloge mennesker – forfattere, lyrikere, billedkunstnere, fotografer, eksperter og andet godtfolk – kan stuves sammen på så lille et areal! Det er simpelthen et overflødighedshorn af oplevelser og indtryk, der rulles op for øjet og sindet.

Bogen er en fryd for øjet, så det vil gøre indtryk, bare at have den liggende på sit Coffee-table. Drister man sig alligevel til at blade i den, er man fortabt. Hvert opslag, hvert afsnit afslører en mangfoldighed, begejstring og indsigt om alting og det imellem, som er fuldstændig overvældende. Hvor skal man begynde, og hvor skal man ende, når man først har ladet sig fortrylle?

Svaret på dette spørgsmål er ikke så enkelt. Man kan måske finde en rød tråd i bogens opbygning, men pas på. Der er så mange sidespring og af- og vildveje, at systematikken sprænges i utallige stykker. Og her ligger måske nøglen til fornøjelsen. Skab jeres eget billede af Møn, Nyord og Bogø ved at lade tilfældet råde. Slå op og se og læs – alle de små mosaikstykker vil efterhånden danne helheder, mønstre og sammenhænge, som er langt mere end summen af det læste antal sider.

På en skole i mit lokalområde står der: ”Flid baner vejen!” At bogen overhovedet er blevet til noget tyder på, at der et eller andet sted er noget sandt i det, vi fik indprentet som børn. Her er tale en kraftpræstation, som fortjener stor ros.

Men der skal deles andre hjerter ud. Til de mennesker der holder så meget af Møn, Nyord og Bogø, at de har været villige til at vove et øje i en sådan sags tjeneste. Om det er glæden ved æbler eller træer, aflejringer eller forsteninger, fortællinger om mennesker og steder, fugle, planter og dyr, kunst og myter – bag alle ud- og indtryk er der nogen, der har sat noget til side for at sætte et aftryk!”

Forordet til bogen er skrevet af Claus Buttenschøn.